Junioři podlehli v Chomutově vysoko 2:7

Zlínská výprava juniorů zamířila v 7. kole NOEN extraligy na led Chomutova. V počátku utkání byli hosté aktivnější, ale trestné střílení v 7. minutě, které sice chomutovský Deveri neproměnil, domácí povzbudilo natolik, že na konci první třetiny už Zlín prohrával 1:4. Dále domácí navyšovali své vedení a v 59. minutě ještě snížil zlínský Kundera na konečný stav 7:2.
7.kolo, čt 27.9.2012, ZS Chomutov
Chomutov
Zlín
7:2
(4:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Huňady (Fronk), 13. Kämpf (Šulák, Kaše O.), 17. Deveri (Hlava N., Hanták), 19. Mazánek (Hammerbauer), 39. Chrpa (Huňady, Horváth), 49. Mazánek (Hammerbauer), 52. Deveri – 9. Janeba (Sedláček), 59. Kundera (Kovařík, Urbanec). Rozhodčí: Florián – Gerát, Rozlílek. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 47:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1, 7:2.

Strmeň (Maštalířský) – Havel, Plec, Horváth, Fronk, Mazánek, Novák, Kopáč, Šulák, Kaše O., Kämpf, Deveri, Hanták, Hammerbauer, Szathmáry, Tejnor, Pešutka, Lehnert, Huňady, Chrpa, Hlava N.

Rozum (Svoboda) – Urbanec, Janota, Kundera, Zbořil, Kratochvíl, Kovařík, Strojil, Haloda, Talán, Matula, Macharáček, Popelka, Janeba, Sedláček, Mika, Hrazdíra, Doležálek, Al Muaquet.

Ze začátku utkání byli u kotouče převážne hosté, Piráti se jen zřídka dostali do pásma. Až v sedmé minutě jel Deveri trestné střílení, které sice neproměnil, nicméně tento moment úplně změnil obraz hry. Skóre otevřel PATRIK HUŇADY dorážkou po Fronkově střele. Hosté dokázali odpovědět gólem JAROSLAVA JANEBY z přečíslení, ale pak přidali Piráti další tři góly. Nejdříve využil přesilovou hru DAVID KÄMPF, následoval ho po krásném uvolnění DANKO DEVERI. Gólový účet první třetiny pak v 19. minutě uzavřel čtvrtou trefou JAN MAZÁNEK.

Druhá třetina se nesla ve znamení nepřesné rozehrávky Zlína a nepřesného zakončení Chomutova. Piráti byli v útočném pásmu drtivou většinu času, velkou šanci měl ve 26. minutě kapitán domácích Hammerbauer, ale bekhendem netrefil odkrytou klec. Hosté se v útočném pásmu usadili až v přesilové hře z 35. minuty, ale početní výhoda skončila bez střely na bránu. Naopak na konci třetiny našel Patrik Huňady skvělým pasem mezi kruhy JAKUBA CHRPU, který zvedl kotouč pod víko Rozumovy klece a stanovil tak skóre 5:1.

Poslední část byla zpočátku v režii hostů, a to hlavně díky dvěma vyloučením domácích hráčů. Při tom druhém dostal Kovařík šanci potrestat neproměněné trestné střílení domácích z první třetiny, svůj nájezd ale také neproměnil. A tak se ke slovu opět dostali domácí. Na 6:1 zvyšoval JAN MAZÁNEK a v následné sérii vyloučení přidal DANKO DEVERI sedmý gól při hře ve třech proti třem, navíc při signalizovaném vyloučení. Hosté se zmohli už jen na snížení skóre ve dvojnásobné početní výhodě na konci zápasu, na 2:7 korigoval TADEÁŠ KUNDERA.